14 October 2010

Aaron Ramsey close to comeback!!!

Sorry sebab lama x postkan berita dekat blog nie.. Sebabnya Atikah busy sangat dan tambahan pulak internet Atikah slow.. Jadi membuatkan Atikah lebih malas nak buat artikel.. X banyak berita menarik yang terjadi melainkan kembalinya Robert Pires di pusat latihan Arsenal.. Namun adakah Pires akan kembali menyarung jersi Arsenal tidak diketahui.. Namun lupakan pasal Pires kerana Aaron Ramsey sudah kembali menjalani latihan bersama rakan sepasukannya!!

Ini apa yang dikatakan Arsene Wenger tentang kembalinya Ramsey ke pangkuan pasukan.. "He is back running and he is back kicking the ball.. You would be amazed if you saw him in training, he has suddenly in the last month made a huge step forward.. If I consider now when I look at him, you see his smile again.."

"He has changed since six months ago because he has the feeling that the worst is behind him and everyday he is getting closer to what he wants to be, and that means being a football player.. He comes from so far that certainly he had deeper doubts in his mind.. Now he knows that again he will be a football player he wants to hurry up and make it happen as quickly as possible.. But just for him to have the ball again and to be outside training is a fantastic sensation.."

Ini pula apa yang dikatakan Ramsey.. "I’ve been doing strengthening exercises and those sort of things for a long time now.. I’m starting to feel the benefits and I’m outside training with the fitness coach, and I feel good.. It’s great to be back outside and kicking the ball again.. I missed it for a long time, but it’s such a good feeling to be back outside.. I’m a very motivated guy.. I’ve missed a lot [of football] and it’s made me realise how much it means to me.. Now I just want to get back and start doing what I used to do.."

Nampaknya target Ramsey akan kembali sepenuhnya ke pangkuan pasukan pada bulan November semakin hampir untuk dicapai.. Namun jika proses pemulihannya dan kecergasannya kembali lebih cepat dari dijangka pastinya Ramsey mungkin boleh membuat kejutan dengan kembali bulan ini.. Namun walau apa-apa pun Ramsey hendaklah main beberapa perlawanan dengan skuad simpanan dahulu untuk melihat tahap kecergasannya.. Di sini Atikah postkan gambar Ramsey berlatih.. Adios!!

P/S : Hanya Atikah saja ataupun Aaron Ramsey dilihat lebih handsome dari sebelum nie?? Hahah.. Mungkin sebab terlalu rindukan kelibat Ramsey kut yang rasa macam lain saje si Ramsey nie.. Apa-apa pun x sabar nak tengok kelibat Ramsey di atas padang balik..

7 comments:

xairiey said...

macam x caye je tgk Ramsey dah boleh lari.

14.10.10
ToYa mAt AmiN said...

lega aih tgk atikah post,,,,he hehe

14.10.10
rozaimi said...

review game dgn chelsea...?? walaupon kalah, kita kena la kaji ... x gitu..?? keh keh...

14.10.10
Jalie Da said...

Tu laa.. handsome laks aku tgk si ramsey ni.. lagi kacak laa sbb dah lama tak main.. jgn jd badi mcm eduardo dah laa.. huhu

14.10.10
sab said...

hehe lama btol tggu atikah post cite kat blog..ramsey mmg makin ensem..tp tgk dia lari2 n lompat2..risau jg..:)

15.10.10
Labrat said...

lama tak post?? kecewa sangat ke tgk arsenal kalah ngan Chelsea hari tu> heheheh.. anyway, welcome back.

16.10.10
atikah said...

labrat.. bukannya kecewa tapi bulan oktober nie atikah busy sangat.. kalau arsenal kalah atikah tau je mcm mana nk tngkan fikiran.. sama ada tulis kekecewaan atikah dkt blog ataupun main ps2 lps tu belasah bnyk pasukan.. ataupun dgr lagu penyanyi kesukaan atikah..

16.10.10

Post a Comment