21 January 2011

Injury news and Fabregas and Denilson news

Tiada sebarang kecederaan serius di dalam kem Arsenal dengan hanya Maroune Chamakh dan Denilson sahaja mengalami sedikit kecederaan.. Chamakh mengalami kecederaan lutut sementara Denilson mengalami kecederaan di pinggangnya.. Namun mereka berdua dijangka akan cergas sepenuhnya untuk perlawanan menentang Wigan hujung minggu ini..

Sementara itu Arsene Wenger memberitahu mereka terpaksa bersabar dengan proses pemulihan kecederaan bahu yang di alami Lukasz Fabianski.. Ini bermakna Wojciech Szczesny akan terus mengawal gawang Arsenal sementara James Shea akan terus memanaskan bangku simpanan Arsenal..

Abou Diaby dan Sebastien Squillaci pula masih seminggu lagi sebelum kembali semula ke dalam pasukan.. Thomas Vermaelen yang menjalani pembedahan kecil dijangka hanya kembali bulan depan sementara itu tiada sebarang tarikh bila Manuel Almunia akan kembali dan bersaing semula untuk tempatnya yang telah diambil alih Fabianski dan Szczesny..

Arsene Wenger turut memberikan komennya terhadap komen Denilson yang mengatakan Fabregas is not a true leader ataupun lebih kurang macam tulah di dalam akhbar Brazil (di mana media boleh memutarkan belitkan apa yang dikatakan Denilson) bahawa Cesc Fabregas merupakan an outstanding leader.. Ya Atikah setuju!!

Fabregas sendiri telah menyelamatkan keadaan dengan mengatakan ianya hanyalah satu salah faham.. Dan Wenger turut menambah yang tiada masalah di antara kaptennya itu dengan Denilson.. Dengan Wenger turut menambah mereka berdua merupakan kawan baik dan saling menghormati di antara satu sama lain..

Rumusan Atikah pasal berita ini ialah ianya satu lagi cara media untuk menghuru harakan kem Arsenal.. Kita sebagai fans Arsenal patut mengendahkan segala berita ini kerana jelas sekali ianya cukup pelik untuk lihat Denilson mengkritik kawan baiknya, Fabregas.. Kita sendiri tahu yang kesemua pemain Arsenal cukup menghormati Fabregas..

So apa yang sudah berlaku biarkanlah.. Kerana kita tahu yang Fabregas dan Denilson tiada masalah antara satu sama lain.. Dan begitu juga dengan kesemua pemain Arsenal lain terutama sekali sejak William Gallas meninggalkan pasukan.. So harapnya kesejahteraan kem Arsenal berkekalan buat selama-lamanya.. Adios..

0 comments:

Post a Comment