22 September 2010

Pergaduhan di antara Wenger dan Szczesny

Spy Atikah baru sahaja menghantar email kepada Atikah tentang berita buruk semasa Atikah sedang lihat live score masa tambahan Arsenal VS Spurs selepas astro agak lambat untuk menyiarkan perlawanan pada aksi di masa tambahan.. Berita buruknya ialah hubungan Szczesny dan Wenger tampak retak selepas Szczesny meluahkan kekecewaannya dipinggirkan Wenger..

"Despite our talks before the season, Arsène Wenger seems to forget he has a goalkeeper named Wojciech Szczęsny in the team.. He is avoiding me at every occasion.. Wenger told me to fight for a first-team place, but then he didn’t include me in the squad for the Carling Cup game.. My friends told me not to worry, that it’s a marathon, and not a sprint.. But a marathon isn’t about running in the same place for three years.."

Wenger sebelum ini telah menolak tawaran pinjaman Legia Warsaw kepada bekas pelajar mereka, Wojciech Szczesny turut mengakui yang beliau sedang melihat segala option yang ada.. Beliau mengakui sedang memikirkan untuk meninggalkan Arsenal walaupun mengakui beliau mahu menjadi penjaga gol nombor satu Arsenal..

"
I’m ready to play at highest level but I need a club that believes in a 20-year-old.. In Arsenal there’s no such bravery.. My main goal is to play for Arsenal, but if there’s a move option, we’ll have words.." Apa-apa pun Atikah masih belum boleh menafikan mahukan mengesahkan laporan ini..

Atikah harap masalah ini dapat diselesaikan kerana kehilangan penjaga gol berbakat seperti Szczesny cukup merugikan.. Dan menambah lagi berita buruk.. Kieran Gibbs telah di bawa keluar dan dilihat mengalami kecederaan sehinggakan Clichy terpaksa di bawa masuk.. Keputusan semasa Arsenal mendahului 4-1..

Atikah akan postkan post match selepas Arsene Wenger membuat sidang akhbarnya.. Apa-apa pun padan muka Spurs.. Gol penyamaan mereka tu tadi nasib saja sebab pembantu pengadil bangang offside die kata x offside bila x offside dia kata offside.. Dan satu lagi Atikah giler punya benci dengan Nasri.. Kalau dia ambil penalti lawan Sunderland minggu lepas gerenti Arsenal kutip 3 mata..

Dalam game nie die dah skor 2 sepakan penalti.. Nie yang marah nie.. Atikah rasa Rosicky memang patut tidak dipersalahkan tetapi Nasri yang tidak mahu mengambil sepakan penalti tersebut.. Okeylah.. Atikah simpan dululah kutukan Atikah terhadap Spurs dan ulasan selanjutnya untuk artikel selepas ini.. Adios and bravo Arsenal!!

3 comments:

zizie said...

Ye ke nasri tak nk sepak penalti mase lwn sunderland?
mcm beriya-riya je tgk rosiky yg nk sepak penalti.

22.9.10
atikah said...

zizie.. Rosicky telah berbincang dengan Nasri dan Chamakh tentang siapa akan ambil sepakan penalti.. Tetapi mereka berdua menolak tawaran tersebut so Rosicky terpaksa bertanggungjawab mengambil sepakan penalti tu.. Si wenger pun akui tentang perkara tu dan dah cakap ngan Nasri (kalau x silap Atikahla sbb dh lupe plak apa si wenger ckp pasal nie waktu post match)..

22.9.10
Fakhrur_razi said...

nasri bknnya riak sgt,, dya nk gk mmbe2 dya try amik pnalty

24.9.10

Post a Comment