21 July 2010

Vermaelen komen tentang gandingannya

Dengan William Gallas tidak meneruskan keriernya di Arsenal.. Thomas Vermaelen lebih daripada tahu yang dia akan membentuk gandingan baru di bahagian pertahanan tengah Arsenal..

Siapa yang menjadi gandingannya Vermaelen langsung tidak kisah.. Kerana dia tahu setiap kualiti pemain Arsenal.. "It doesn't matter for me who I play with.. You know each other's qualities and you know how the players play.."

Vermaelen juga sempat memuji salah satu calon gandingannya musim depan iaitu muka baru Laurent Koscielny.. Menurut Vermaelen Koscielny sememangnya merupakan pemain pertahanan yang bagus.. Kenyataan ini pastinya melegakan sedikit keraguan fans Arsenal terhadap kemampuan Koscielny..

"I didn't know Koscielny before but I have seen him in training.. He is a good defender, he puts pressure on the attackers all the time and he is tight with his marking.. I have played alongside him a few times in training and that has gone well.. He is a good defender.."

Vermaelen juga memberikan komen terhadap Djourou yang kembali semula selepas sekian lama di sisihkan akibat kecederaan lutut yang serius hanya baru sahaja saingan EPL 2009/2010 bermula.. "Djourou had a long injury last year, for almost all of the season.. I think for him it is good to be back.. I know him well and he is a quality player.." Adios!!

4 comments:

Sazly Salfarina said...

Kata wenger tengah carik sorang lagi defend. Kalau betol, Vermaelen akan ade 3 pilihan untuk bergandingan di bahagian tengah iaitu Koscielny, Djourou dan player yg wenger nak beli tu la :). Tak buleh nak cakap sapa gandingan terbaik vermaelen disebabkan rasenye mereka tak pernah digandingan bersama dan kite belum lagi tengok persefahaman mereka secara live.

Apapon, sol Campbell ni ape cerita. Mengada-ngada plak aku ngan si kuda tua nih, berangan macam star...

21.7.10
atikah said...

sazly.. campbell hanya akn beritahu pasal masa depannya sebaik dia pulang dari bulan madu bulan depan..

22.7.10
Jalie Da said...

Diharapkan Koscielny adalah salah satu pembelian wenger yg terbaik seperti vermaelen, tak sabar nak tnggu aksi pembukaan bertemu liverpool.. agak2 koscielny berjaya ke mngekang pergerakkan torres.. huhu...

22.7.10
zizie said...

rasa macam pelik sikit.pemain arsenal semua nya kecik2 berbanding yang kelab besar lain.lagi satu defend arsenal yg kurang pengalaman.

22.7.10

Post a Comment