26 August 2010

Champions League Draw

Hari ini kita akan mengetahui siapakah pasukan yang akan menyertai Arsenal di peringkat kumpulan.. Siaran langsung pengundian ini akan disiarkan oleh Astro ESPN channel 812 pada pukul 12 malam ini.. Berikut ialah senarai pasukan yang akan melalui proses pengundian.. Seperti kebiasaannya pasukan tidak akan diundi menentang pasukan di dalam port yang sama dan negara yang sama..

Club
RouteLast inYears*2009/10**Best***
Pot 1
FC Internazionale Milano
Holders/ Champions, Italy
2009/109WinnersWinners
FC Barcelona
Champions, Spain
2009/1014
Semi-finals
Winners
Manchester United FC
Runners-up, England
2009/1015Quarter-finalsWinners
Chelsea FC
Champions, England
2009/108Round of 16Runners-up
Arsenal FC
Third place, England2009/1012Quarter-finalsRunners-up
FC Bayern München
Champions, Germany
2009/1013Runners-upWinners
AC Milan
Third place,
Italy
2009/1013Round of 16Winners
Olympique Lyonnais
Runners-up, France2009/1010Semi-finalsSemi-finals

Pot 2
SV Werder BremenThird place, Germany2008/096UEL, round of 16Quarter-finals
Real Madrid CF
Runners-up, Spain2009/1014Round of 16Winners
AS Roma
Runners-up, Italy2008/096UEL, round of 32Runners-up
FC Shakhtar Donetsk
Champions, Ukraine
2008/095UEL, round of 32Group stage
SL Benfica
Champions, Portugal
2007/085UEL, qfWinners
Valencia CF
Third place, Spain2007/086UEL, qfRunners-up
Olympique de Marseille
Champions, France
2009/106UEL, round of 16Winners
Panathinaikos FCChampions, Greece2008/098UEL, round of 16Runners-up

Pot 3
Tottenham Hotspur FC
Fourth place, England
Debut0Did not compete
Semi-finals
Rangers FC
Champions, Scotland
2009/109Group stageSemi-finals
AFC Ajax
Runners-up,
Netherlands
2005/068UEL, round of 32
Winners
FC Schalke 04Runners-up, Germany2007/082Did not compete
Quarter-finals
FC Basel 1893Champions, Switzerland2008/092UEL, group stageSecond group stage
SC BragaRunners-up, PortugalDebut0UEL, 3qr
N/A
FC København
Champions, Denmark
2006/071UEL, round of 32Group stage
FC Spartak MoskvaRunners-up, Russia2006/079Did not competeSemi-finals

Pot 4
Hapoel
Tel-Aviv FC
Champions, Israel
Debut0UEL, round of 32
N/A
FC TwenteChampions, NetherlandsDebut0
UEL, round of 32N/A
FC Rubin KazanChampions, Russia2009/101
UEL, round of 16Group stage
AJ Auxerre
Third place, France
2002/033
Did not compete
Quarter-finals
CFR 1907 ClujChampions, Romania2008/091
UEL, group stageGroup stage
FK Partizan
Champions, Serbia
2003/041UEL, group stageGroup stage
MŠK Žilina
Champions, Slovakia
Debut
0
UEL, play-off round
N/A
Bursaspor
Champions, Turkey
Debut0Did not competeN/A

Wow.. Arsenal patut berharap yang kita tidak akan dundi menentang pasukan yang hebat di dalam kumpulan kedua.. Dan Arsenal berpeluang untuk diundi menentang Shaktar Donestk iaitu pasukan Eduardo sekarang ini.. Marilah kita berdoa supaya Arsenal akan diundi menentang pasukan yang biasa-biasa sahaja.. Adios!!

5 comments:

zizie said...

tak paham lah..dia undi cam ne

26.8.10
atikah said...

zizie.. undiannya macam nie.. setiap kumpulan akan diwakili setiap satu pot yang telah ditetapkan contohnya arsenal (pot 1), werder bremen (pot 2), ajax (pot 3) dan twente (pot 4).. namun apa yg pasti arsenal x akan jumpa spurs sbb satu negara..

26.8.10
ToYa mAt AmiN said...

jumpa la sapa pun,,,klau juara tetap juara,, tu pendapat aku,,,

26.8.10
shahril said...

yg penting...skuad arsenal bermain sebuah satu pasukan...sokongan dan galakan drpd fan arsenal selurah dunia penting....ini kerana tanpa fan...mereka tidak akan berjaya..apa pun kita tunggu dan lihat....kita tetap the best team in the world.....

26.8.10
xairiey said...

Tgk dalam group,bleh dikatakan semua team yang kuat berdepan dengan pasukan belasahan.

27.8.10

Post a Comment